sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Torstai 6.1. ja perjantai 7.1.

Nyt suunnattiin keula taas etelään. Olemme ajelleet täällä vähän edestakaisinkin, kun etäisyydet ovat kovin lyhyitä ja aikaahan meillä on. Seuraava kohde oli saari nimeltään Petit St. Vincent. Laskettiin ankkuri hiekkarannan tuntumaan, sopivasti taas lähelle mielenkiintoisia snorklauspaikkoja.
Vain kilometrin päässä toisella puolella oli saari Petit Martinique. Vaikka saaret ovat niin lähellä toisiaan, ne ovat eri valtioiden osia Me olimme St Vincent Grenadinesien puolella ja naapurisaari oli osa Grenadan Grenadinesiä. Paikallisia eivät tuntuneet tulli- ja muut muodollisuudet koskevan.
Petit St Vincent oli yksityisomistuksessa eikä saaren sisäosiin ollut mitään asiaa, mutta onneksi rannasta ja merestä sai taas nauttia. Meidän vieressä kävi ankkurissa parikin valtavaa superjahtia, joista toisella näkyi olevan monta metriä pitkä screeni, josta taisivat katsoa elokuvia tai muuta.
Vesi voisi olla vähän vähemmän suolaista. Se alkaa vähän ärsyttää ihoa, kun monta tuntia päivässä itseänsä liottaa. Muuta valitettavaa en oikein keksikään.
Monet veneet alkavat näyttää tutuilta, vaikka emme niistä ihmisiä tunnekaan. Kuljemme vain aika lailla samassa tahdissa monen muun kanssa ihan ilman mitään sopimuksia. Muutamia tuttuja ARC-veneitä olemme tavanneet. Suomalaiset ovat täällä hyvin harvinaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti