sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Perjantai 31.12. ja lauantai 1.1.2011 ja sunnuntai 2.1.

Perjantai kului vielä samassa paikassa. Käytiin nettikahviossa ja kaupassa ja pesulassa. Ihan riittävästi ohjelmia yhdelle päivälle.
Lauantaina lähdettiin kohti etelää ja Union Islandia. Meri oli aluksi kovin kuoppaista, maininki keikutti nyt reippaasti. Tuulikin oli lahden suulla reipasta, puuskissa jopa 17 m/s. Minä jo vähän ehdottelin takaisin kääntymistä mutta kapteeni vain pienensi purjeet kakkosreiviin ja niin jatkettiin matkaa. Hyvin tuo 25 mailin matka sujui, vaikka koko matkan piti ohjata käsin, koska automaatti ei jaksanut, kun meno oli niin kieputtavaa . Tässä kohdin on paljon pieniä saaria ja etäisyydetkin ovat muutaman tunnin luokkaa.
Perillä löytyi suojaisa ankkurilahti jossa jo oli aika paljon aluksia. Rannassa oli muutamia aika alkeellisen näköisiä baareja ja ravintoloita ja yksi selvästi ”hienompi”, joka oli täynnä asiakkaita.
Sunnuntaina tehtiin kävelyretki saaren toiselle puolelle. Ensin noustiin polkua pitkin aika reippaasti. Nousu oli vähän puuskuttava mutta kannatti, sillä ylhäältä oli hienot näköalat saaren rantoihin, myös tuulenpuolelle ja lähisaariin. Saari on pieni, vain noin 17 neliökilometriä, joten kovin pitkää ei lenkistä tullut. Pieni koira lähti seuraamaan meitä ”kotirannasta” ja kulki uskollisesti samaa tahtia meidän kanssa, ikään kuin matkaoppaana koko matkan.
Vesi on ihanan sinistä ja siinä tulee nyt uitua monta kertaa päivässä ihan jäähdytyksen vuoksikin. Vesi on kyllä turhan suolaista, mutta ehkä suolakäsittely hidastaa vanhenemista, niinhän sanotaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti