sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Sunnuntaista 29.8 tiistaihin 31.8.

Aamulla satamamestari, Captain Mike koputti veneen kylkeen ja osoitti meille uuden paikan. Tämä Britanniasta kauan sitten muuttanut Captain Mike on todellinen persoona, joka ehtii joka paikkaan ja huolehtii vaimonsa Sallyn kanssa erittäin hyvin koko marinasta. Hän kulkee usein laitureilla, auttaa tarvittaessa, kertoo juttuja omalla, vähän erikoisella huumorillaan höystettynä ja antaa vihjeitä reittivalintoihin. Meidän mielestämme hän oli Kippari Kallen kopio. Saimme jopa käteemme suomen kielellä printatun sataman esitteen!!! Olimme keskellä kolkon näköistä ja kalanhajuista kalasatamaa, mutta jotenkin tämä tuntuu mukavalta ja kodikkaalta. Vähän matkan päässä on Nazarén vanha kaupunki pitkine uimarantoineen, joka on täynnä turisteja. Ylempiin, uudempiin kaupunginosiin emme ole jaksaneet vielä kiivetä.
Maanantaina kävelimme taas kaupunkiin ja löysimme ison tuoretavaran marketin, josta saimme ostaa tomaatteja, perunoita ja monia muita juureksia ja hedelmiä ihan uskomattoman pieneen hintaan. Myös kaupoissa on ruokien ja juomien hinnat täällä Portugalissa tosi edullisia. Tekee mieli ostaa ihan siksi, että saa niin halvalla. Lihatuotteet ja juustot ovat tosin noin Suomen hinnoissa.
Sataman lähellä oli myös pitkä hiekkaranta, jonne lähdimme uimaan. Rannan isot tyrskyt onneksi pysäyttivät meidät ajoissa. Tyydyimme kävelemään vesirajassa ja siinäkin tuntui kuinka hiekka pakeni jalkojen alta aina kun aalto palasi merelle päin. Ranta syveni nopeasti ja sen vuoksi ns. undertow, eli voima joka vetää aallon mukana niin hiekkaa kuin joskus ihmisenkin syvälle ja kauas merelle, oli täällä voimakas. Kapteeni Mike kertoi meille myöhemmin, että edelliskesänä kolme ihmistä oli uponnut ja kadonnut kokonaan juuri tuossa rannassa, ja vielä neljännelle oli käynyt samoin, kun oli yrittänyt mennä pelastamaan edellisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti