tiistai 28. syyskuuta 2010

Sunnuntai 26 - tiistai 28.9.2010

Sunnuntai 26.09.2010
Lähdimme aamupäivällä kohti Madeiraa Canical (Marina da Quinta Do Lorde). Heti lähdettyämme laitoimme molemmat matkalaukussa tulleet vieheet veteen. Saalis jäi saamatta tällä kertaa. Matkalla teimme pakollisen uintipysähdyksen. Saavuimme Madeiralle iltapäivällä. Olimme varanneet paikan Quinta Do Lordesta ja meitä oltiin vastassa kumiveneellä yli mailin päässä satamasta. Satama on uusi ja erittäin hyvin varusteltu. Marinan ympärillä olevat rakennukset ovat vielä hiukan kesken. Saimme vielä järjestettyä auton seuraavaksi päiväksi.
Maanantai 27 ja tiistai 28.9.2010
Lähdimme aamusta retkelle. Meillä oli Portugalilaistunut kuljettaja ManuEL. Ajoimme välittömästi Funchaliin Madeiran pääkaupunkiin. Siellä otimme ”munahissin” ylös Monten kylään. Tiina ja Hannu kävi kokeilemassa 2 kilometrin kelkalla laskun. Meno oli huimaa. Kaksi miestä ohjasi kelkkaa kylän asfalttikaduilla. Välillä kelkka kääntyi sivuttain ja mutkat mentiin aikamoista vauhtia. Oli kyllä vähän jännää. Palattuamme kelkkailemasta kävimme vielä kiertämässä Monten kappelin ja kirkon.
Takaisin alas ja Funchalin satamaan katsastamaan veneet ja logot. Ruokailun jälkeen olikin aika jo palata omaan satamaan. Paluu matkalla kävimme katsomassa sataman lähistöllä olevat näköalapaikat, jotka olivat aivan mahtavat.
Tiistaina herättyämme Hannu ja ManuEL tankkasivat kanistereista löpöt, jonka jälkeen he menivät täyttämään kanisterit bensa-asemalta. Tämä manööveri jouduttiin tekemään, koska marinasta oli polttoaineet loppu. Ennen toisen päivän retkeämme kävimme tekemässä check-out:n, jotta pääsemme keskiviikkona jatkamaan matkaamme heti aamusta.
Retkellämme näimme mahtavia maisemia, serpentiini teitä, jyrkkiä rinteitä ja vihreyttä. Kävimme Pico Ruivolla, jossa oli hiljattain ollut tulipalo. Tämä näkyi kyllä ylhäällä, mutta menomatkallamme emme huomanneet muuta kuin vihreää luontoa. Eräässä mutkassa oli varissut isohkoja kiviä tielle. ManuEL ja Hannu sekä valvoja Tarja tekivät päivän hyvän työn eli ManuEL ja Hannu potkivat kivet pois mutkan kohdalta tieltä ja Tarja oli vahdissa tuleeko autoja.
Seuraavaksi menimme ruokailemaan Santanan kylään. Löysimme paikallisen ravintolan, jossa oli julmetun isot annokset ja hinta 8 €, olut ja coca-cola maksoivat 1€. ManuEL oli ”coca-cola kuurilla”. Ei määräänsä enempää maksaneet, josta olimme kaikki iloisia.
Seuraavaksi kävimme päivän pääkohteessamme Sao Vicenten tulivuoren laavatunneleissa. Ensin kiersimme laavatunneleissa. Sitten siirryimme katsomaan videon saarten muodostumisesta tulivuorien purkauksista. Tämän jälkeen menimme ”hissillä” maapallon ytimeen. Seuraavaksi saimme nauttia mahtavasta kolmiulotteisesta (3D) esityksestä maapallon kehityksestä. Ei määränsä enempää mahtunut meidän työmuistiimme.
Tämä jälkeen auton nokka kohti Pingo Doce kauppaa, josta tankkasimme ylitykselle syötävää ja hiukan kotiin viemiseksi juotavaa. Sitten Verdelle. Huomenna lähdemme kohti Las Palmasia heti aamusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti