sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Perjantaista 28.1. sunnuntaihin 30.1.


Kello soi jo viideltä ja ennen valoisaa oli jo ankkuri ylhäällä. Lähdimme aikaisin, koska emme halunneet tulla seuraavaan satamaan pimeässä. Martiniquen ja Dominican välissä tuuli ja maininki oli reipasta ja vauhtikin reipasta. Jossain siellä välillä otti Manun koukkuun kala. Se oli iso ja voimakas ja jarru pärräsi melkein kokoajan tunnin verran, vaikka sitä kiristettiinkin. Lopulta kala karkasi katkaisemalla siiman, joten tarkkoja mittoja siitä meillä ei ole. Dominican saaren takana tuuli ja aalto pienenivät melkein olemattomiin ja vauhti tietysti samoin.
Aika lailla epäluuloisina jäätiin yöksi Prince Ruperts Bayhin, Portsmouthin kaupungin edustalle. Tästä saaresta oli etukäteen saatu aika negatiivista tietoa: Täällä huijataan ja ryöstetään, älä jätä venettäsi koskaan valvomatta jne. Tuntuu kuitenkin siltä, että täälläkin on moni asia muuttumassa tai jo muuttunut. Poijupojat ovat asiallisia. Tullaus sujui ystävällisesti hymyillen, kunhan ensin löysimme tullipaikan. Uusi iso laituri näyttää olevan tekeillä varmaan risteilyaluksia varten. Ei tämä tunnu yhtään turvattomammalta kuin muutkaan ankkuripaikat. Lukkoon olemme veneen ja jollan tietysti aina laittaneet, eikä ongelmia ole ollut.
Lauantaina käytiin sademetsässä Indian Riverillä. Se oli mielenkiintoinen retki, jossa opas souti venettä ja samalla kertoi kasveista ja eläimistä ja tästä Carib-intiaanien ikivanhasta asuinalueesta.
Iltapäivällä saatiin pitkästä aikaa ihan toimiva nettiyhteys Big Papan baarissa. Oli hyvä saada taas asioita hoidettua. Big Papa itse on varsinainen persoona ja hänen jollalaiturissaan jollat pysyivät hyvin tallessa.
Sunnuntaina tehtiin reipas muutaman tunnin vaellus ihan ilman opasta Cabrits National Parkkiin.
Ensin katseltiin Fort Shirleyn linnoituksen jyhkeitä rakennuksia. Sitten lähdettiin kiipeämään polkua ylöspäin kohti West Cabritsia. Nousu oli aika jyrkkä ja polku kivinen ja ylhäältä löysimme ison tykin yksinään 179 metriä vedenpinnasta. Ihailimme maisemia niin merelle kuin saarellekin päin. Kyllä tämä retki kävi kuntoilusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti