lauantai 12. helmikuuta 2011

Torstai 10.2. ja perjantai 11.2.

Nyt lähdettiin liikkeelle koti Antiguaa. Tuuli oli vieläkin ennusteitten mukaan lähes vastaista ja maininki kohtalaisen korkeaa, mutta kun seuraavat päivät näyttivät vielä huonommilta, nostettiin ankkuri heti pimeän poistuessa.
Matka oli aika keikkuva ja osin märkä. Maininki oli välillä ainakin 3m korkea ja kun sekin tuli melkein vastaisesta suunnasta niin aaltoja pärski sitlooraan. Joitain kastellen meidät kokonaan ja toisia vain pärskien aurinkolaseille, joita sitten aika ahkerasti puhdistettiin, että nähtiinkin jotakin. Vaikka ilma on nyt selvästi viileämpää kuin eteläisemmillä saarilla, ei kovin kylmä tullut vieläkään märissä ja suolalla kyllästetyissä vaatteissa. Kakkosreivillä taas mentiin ja vene kulki kuin vuoristoradassa..
Seitsemän tunnin kuluttua oltiin perillä ja laskettiin ankkuri vielä aika kovassa tuulessa Falmouth Harbouriin. Tässä isossa satamassa näyttää olevan kaikenlaisia aluksia. Varsinkin suuria huvijahteja on runsaasti. Marinan dingylaiturista käveltiin vieressä olevan English Harbourin puolelle. Näistä molemmista satamista löytyy kaikkea mitä voi etsiä. On baaria ja huvitusta, mutta myös asiallista palvelua niin veneille kuin miehistöillekin. Tullit ja muut löydettiin English Harbourin puolelta heti kun oli kysytty ohjetta neljä kertaa. Täällä oli tarkkoja virkamiehiä. Kännykkänumero ja ammattikin oli laitettava papereihin, kelpasi sentään eläkeläinen.
Perjantaina ei ajettu rantaan ollenkaan vaan ladattiin akkuja (miehistön ja kameran ja kännykän), uitiin useaan kertaan ja hyödynnettiin nettiyhteyttä joka nyt toimi, vaikkakin välillä hitaasti.

2 kommenttia:

 1. Ystävänpäivän tervehdys täältä Suomen Nurmosta. 30 pakkasta, aurinko paistaa, paaaljoon lunta.
  Jänöt on kirkailleet hanget meiltä teille ja teiltä meille.
  Voiko kauniimpia maisemia ollakaan ?
  Hullukin huomaa, että kevättä kohti mennään.

  Hanni ja Seppo

  VastaaPoista
 2. Terveisiä myös Keravalta (Ja Nurmoosta vanhuksilta, Annelta ja Pekalta).

  On kyllä aivan huikea blogi, ja todella mielenkiintoinen. Löysin tämän vasta ihan hiljan (kun äippä jossain keskustelussa mainitsi), ja olen nyt takautuvasti lukenut koko blogin läpi. Ja jatkossa seuraan matkaa kyllä kovalla mielenkiinnolla.

  Jos mahdollista, noita koordinaatteja olisi kiva saada silloin tällöin. Google Earth kun ei kaikkia saaria tunnista, niin olisi mukava päästä koordinaateilla katsomaan paikkaa 'taivaalta'.

  Mutta erittäin hauskaa ja hyväsäistä veneilyjen jatkoa.

  p.s Teidän innoittamana varailen tässä jo purjehduskurssia kevääksi. Tahdon maistaa kans tuota hauskaa touhua.

  Jääkylmin (-26 aamulla) terveisin,
  Junnu Pakka

  VastaaPoista