torstai 15. maaliskuuta 2012

12.3. – 15.3.12 Shelter Bayssä

Mittausten jälkeen saatiin virallinen numero, jonka alla kuljemme aikanaan kanavan läpi. Pian sen jälkeen saatiin transitday, joka kertoi meille, että menemme kanavan läpi jo perjantaina 16.3. Oli yllätys, että pääsemme läpi näin pian . Jotkut ovat odottaneet täällä monta viikkoakin omaa aikaansa. Meidän agenttimme Roy Bravo on ilmeisen tehokas ja hyvin avulias. Kyllähän tämä tietysti näin agentin kautta hoidettuna maksaakin, mutta meidän olisi ollut aika hankala hoitaa asioita, maksuja ja muita ilman espanjankielentaitoa erilaisten viranomaisten kanssa.
Kauppamatkoilla kului aina oma aikansa. Hyvää venetarvikekauppaa ei Colonin kaupungissa enää ole ja toivomme löytävämme sellaisen kanavan toisesta päästä Balboasta tai Panama Citystä.
Torstaina agentti Roy toi meille neljä 40 m pitkää ja 25 mm paksua köyttä ja 8 autonrengasta lisälepuuttajiksi (vuokra 100$).
Perjantaina aamupäivällä tulevat 3 Linehandleria. Joka veneessä pitää olla vähintään 4 riittävän taitavaa ja voimakasta köysien käsittelijää. Olenkohan minä yksi niistä? Köysillä venettä hallitaan, pidetään oikeassa paikassa ja estetään kolhimasta sulkujen seiniin. Niihin kohdistuu siis aikamoisia voimia. Lisäksi kyytiin tulee yksi Adviseri, joka joko ohjaa venettä tai ainakin valvoo ja antaa ohjeita. Kokonaiskustannukseksi tuli kaikkine maksuineen 1405 $.
Nyt odotellaan huomista päivää ja vähän jännitetäänkin. Varmaan kaikki menee hyvin ja yhteistyö tiimin kesken pelaa. Toivottavasti päästään yhteen menoon läpi, eikä tarvitse jäädä yöksi Gatun-järvelle, niin kuin jotkut ovat joutuneet tekemään.
Kanavan läpiajajista näkyy sivulla http://www.canal-cruise-panama.com/panama-canal-live-cams.html livekuvaa. Meidätkin voi sieltä bongata.
Meille on annettu tieto, että matka etenee tämän aikataulun mukaan: Perjantaina ensimmäiselle eli Gatun Locksille sisään 16.41, ja ulos 18.00 ja perillä Balboassa lauantaina 00.26 Panaman aikaa, joka on 7 tuntia Suomen aikaa jäljessä.
Nyt mennään lähtöillalliselle Dock-ravintolaan, jossa on tänään grilli-ilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti