tiistai 15. maaliskuuta 2011

Maanantaista 7.3. sunnuntaihin 13.3.
St-Bartsissa viivyttiin vielä muutama päivä. Käytiin mm. katsomassa pari karnevaalitapahtumaa, joista toiseen ja sen asuihin ja musiikkiautoihin olivat paikalliset nähneet paljon vaivaa. Osallistujia oli sadoittain ja asut esittivät kaikkea mahdollista eläinhahmoista Mikkihiireen ja enkeleihin.
Meidän lähellä ankkurissa oli myös maailman suurin yksityinen superjahti Eclipse. Paikallisessa lehdessä olleen artikkelin mukaan jahti on 163,5 m pitkä (Verde on 11m) ja siinä on 70 hengen miehistö ja mm. kaksi helikopterikenttää. Sen omistajaksi mainitaan venäläinen miljardööri Roman Abramovich.
Mieluummin olen meidän pikku Verdellä. On ihan oma rauha eikä tarvitse valvoa noita kaikkia seitsemääkymmentä. :)

Torstaina purjehdittiin muutaman tunnin matka Sint Maartenille. Tämä saari on aikoinaan jaettu Ranskan ja Hollannin kesken. Ranskalaista puolta sanotaan St-Martiniksi. Me olemme siis hollantilaisella puolella, joka virallisesti muodostaa muutaman muun pikkusaaren kanssa Alankomaiden Antillit-ryhmän. Virallinen kieli on hollanti ja virallinen raha on guldeni. Kaduilla kuulee kuitenkin melkein pelkästään englantia ja rahana käytetään US dollaria.
Asetuimme ankkuriin Simpson Bayhin (18ast 2min N, 63ast 6min W), josta pääsee nostosillan alitse Simpson Bay Lagooniin, isoon ja matalahkoon altaaseen, josta ison osan ovat valloittaneet satamalaiturit valtavine jahteineen. Myös siellä on aluksia ankkurissa. Silta aukeaa kuitenkin vain kolme kertaa päivässä ja altaaseen kulusta pitää maksaa lisämaksu ja vielä vesi siellä on aika likaista. Siispä Verde pysyy ulkopuolella ankkurissaan ja me ajelemme sillan alitse jollalla ihan ilmaiseksi. Tämän Lagoonin toinen puoli on ranskalaista aluetta, mutta jos ajelee jollalla rajan yli, ei mitään rajamuodollisuuksia tarvitse hoitaa.
Täällä on hyviä ja edullisia venevarustekauppoja. Sielläkin oli helpointa käydä jollalla.
Sunnuntaina teimme pidemmän retken Lagoonin toiseen päähän Marigot Bayn satamaan, ranskalaiselle puolelle. Katselimme perillä olevaa pikku kaupunkia, joka oli kyllä aika hiljainen sunnuntaina puoleltapäivin. Joimme kahvit croissantin kera, kun ”Ranskassa” kerran oltiin. Matkalla näimme valtavan määrän aluksia, suurin osa ankkurissa. Koko ja kunto vaihteli superjahdeista ruostuneisiin ja osin uponneisiin romuihin.

1 kommentti:

  1. Siellä näyttää olevan noita lajitovereita monenlaisia niin, ettei suurempaan elosteluun ole tarvetta -kippari jos nyt vähän, ettei ihan unohdu...

    Köpi

    VastaaPoista