maanantai 28. maaliskuuta 2011

Lauantaista 26.3. sunnuntaihin 27.3.

Aamulla lähdettiin heti etelään kun olimme saaneet patongin ja croissantit nuorelta mieheltä, joka mukavasti toimitti niitä kumiveneellään meille ja muille niitä illalla tilanneille. Tämä on tosi hyvä palvelu.
Meidän ensimmäinen etappi oli vain 8 mailin päässä oleva Ilet Pigeon ja Cousteaun luonnonsuojelualue. Kiinnitimme veneen yhteen saaren vieressä olevista poijuista ja lähdimme snorklailemaan. Näimme taas värikkäitä kaloja ja kilpikonnia. Paikalla oli paljon laitesukeltajia, jotka näkivät tietysti maisemia paljon syvemmältä kuin me ja kenties hienompiakin.
Sukelluksen jälkeen jatkoimme purjehdusmatkaa vielä muutaman mailin ja asetuimme yöksi pieneen Anse á la Barquen lahteen, jossa taisimme olla ainoa vierasvene, muut olivat paikallisia kalastus- ja huviveneitä.
Sunnuntaina matkasimme kohti Les Saintesin saaria. Aluksi oli niin pieni tuuli, että ajoimme vain moottorilla. Vähän ajan päästä jo päästiin purjehtimaan. Saaren eteläkärjessä tuuli sitten voimistui, niin kuin usein saaren kupeessa käy, ja oli hetkellisesti 15 m/s. Kun päästiin saaresta irti, tuuli vähän rauhoittui, mutta oli täysin vastainen. Niin me sitten kryssimme koko saarten välin ja matkan pituus tuli moninkertaiseksi. Mutta meillä ei ollut kiirettä, ja purjehtimaanhan tänne on tultukin. Hyvissä ajoin iltapäivällä oltiin perillä Le Bourgin ankkuripaikassa (15ast 51min 58sek N 61ast 35min 14sek).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti