perjantai 4. heinäkuuta 2014

21.6. - 3.7.2014 Englannista Manner-Eurooppaan

21.6. -  3.7.2014 Englannista Manner-Eurooppaan

Vajaa viikko kului Falmouthissa. Katselimme kaupunkia, teimme vähän ostoksia ja kävimme katsomassa Merimuseon. Osa ajasta taisi kulua vaan olemiseen.
24. päivä ajettiin lyhyt, vain päivämatka Plymouthiin (50ast 22min N, 4ast 8minW ). Siellä asetuttiin Queen Anne’s Battery Marinaan, joka oli hyvä, suojainen paikka, mutta kallis. Kaupungille ja ruokakauppaan olisi ollut lyhyt matka lahden yli vievää siltaa pitkin. Silta oli kuitenkin remontissa, joten saimme tehdä vähän pitemmän kävelylenkin   lahden pohjukan ympäri. No, hyväähän se kävely teki.
Kolme yötä vietettiin Plymouthissa, ja kun tuuli kääntyi lännen puolelta puhaltavaksi, Verde ajoi ulos satamalahdesta ja sitten itään päin kohti Doveria. Aika mukavissa, mutta vaihtelevissa keleissä ajettiin pari päivää. Välillä tosin satoi ja yöt olivat kylmiä. Ajelimme lähellä kaistajakolinjoja ja näimme niillä paljon isoja laivoja, etenkin kun lähestyttiin Doveria. Ajoimme vähän ohi Dover – Calais linjan ja ylitimme salmen kohtisuoraan niin kuin pitää, ja hyvällä vauhdilla. Manu oli tutkinut vuorovesiaikoja ja selvittänyt koska virtaus on hyvän suuntainen. Ajoitus oli oikea.
Hyvissä ajoin päivällä 29. kesäkuuta oltiin Ranskan puolella. Ajatus oli ensin, että mennään yöksi Dunkerquen marinaan.  Pienen pohdiskelun jälkeen päätimme kuitenkin lähteä saman tien eteenpäin. Ja niin siinä sitten kävi, että purjehdimme  pysähtymättä läpi Ranskan, Belgian, Hollannin ja Saksan vesien ja olimme Elbejoella keskiviikkona 2. heinäkuuta. Tarkkana piti olla varsinkin yöllä kun liikennettä oli paljon ja risteäviä kaistajakolinjoja joutui usein ylittämään. Matkaa kertyi 586 nm.
Keskiviikkona kiinnityttiin  Cuxhavenissa olevaan SVC-marinaan (53ast 52min N, 8ast 42min E), joka on ihan mukava paikka kaupungin vieressä. Saimme täällä myös uusia suomalaisia tuttuja. Paikalla oli Otium III-vene, jossa Markku ja Kaija sekä Immigrant,  jossa Kalle. He olivat oikein mukavia purjehtijoita kaikki.  Ikävä kyllä he olivat kaikki menossa eri suuntain kuin me.

Perjantaina 4. päivä lähdetään jokea ylöspäin kohti Kielin Kanavan alkua ja  lauantaina  sitten ehkä ollaan jo Itämeren eteläreunalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti