perjantai 25. heinäkuuta 2014

11.7 -22.7.2014 Verde palaa kotiin

 Viikon verran odoteltiin Rönnessä tuulien kääntymistä ja sateen loppumista. 
Tiistaina 15. päivänä, aamuvarhaisella lähdettiin eteenpäin ja purjehdittiin myötäisessä Gotlannin eteläkärjen tienoille asti, jossa tuuli aina vaan pieneni ja moottori joutui töihin. Ajatus oli ollut pysähtyä Visbyssä ja viettää siellä yö tai pari, mutta kun säätiedotus kertoi tuulen loppuvan pian kokonaan, jatkoimme matkaa ja hyödynsimme sen vähän tuulen joka vielä puhalteli.
Seuraavana päivänä oli taas sen verran tuulta, että virsikirjalla päästiin purjehtimaan mukavasti. Perjantaina 18. päivänä tultiin Viroon Dirhamiin, jossa Reivittären Minna ja Eero ottivat meidät sydämellisesti vastaan. Perjantai-ilta ja lauantaipäivä kuluivat mukavasti ja sunnuntaiaamuna suunnattiin Ormiksen saarelle pysähtymään, ihastelemaan kauniita Suomen saaristomaisemia, testaamaan uutta saunaa ja tapaamaan mukavia ihmisiä. 

Tiistaina ajettiin sitten hiljallensa  Lauttasaareen Hoskille, jossa arvovaltainen  vastaanottokomitea Kommodorin johdolla odotti meitä ja toivotteli tervetulleeksi kotoiseen Suomeen. Kuohuviinit ja perisuomalaiset karjalanpiirakat maistuivat erinomaisilta. Koska tulomme osui parhaaseen lomakauteen, purjehtijoita ei ollut paikalla kovin runsaasti, mutta sukulaisia sitäkin enemmän. Tunsimme itsemme Arvohenkilöiksi.
Nyt on ympyrä sulkeutunut ja Verden matka maapallon ympäri loppuu tähän. Matka on mennyt hyvin ilman mitään kovin suuria ongelmia. Olemme säästyneet myös myrskyiltä.

Olemme nähneet ja kokeneet niin paljon ja niin monenlaisia maisemia ja kulttuureja  matkallamme, että siitä riittää ajattelemista ja muistelemista todella pitkäksi aikaa. Olemme tavanneet paljon ystävällisiä ihmisiä, niin purjehtijoita kuin eri maitten muita asukkaita. Missään ei tullut ongelmia viranomaisten tai muitten kanssa. Kaikkialla tuntuivat asiat muuttuvan kovin nopeaan tahtiin ja ainakin veneilijän kannalta parempaan suuntaan.

Kiitoksia kaikille niille monille, jotka ovat jaksaneet seurata blogiamme. Tämä on nyt viimeinen blogi, ei ole enää kirjoitettavaa, kun tämä neljä vuotta kestänyt matkammekin loppuu tähän.


S/Y  Verde,  Manu ja Tarja

1 kommentti:

  1. Monet kiitokset "yhteisistä" vuosista ja tervetuloa Suomeen...
    Hannu Vartiainen

    VastaaPoista