torstai 10. heinäkuuta 2014

5.7. - 10.7.2014 Bornholmiin

Kolme Kapteenia: Markku, Kalle ja Manu CuxhavenissaKonttilaiva ja luotsivene ohittamassa Verdeä
Puolenpäivän maissa lähdettiin Cuxhavenista ajamaan Elbeä ylöspäin kohti Kielin Kanavan suuta. Ajoitus oli oikea. Odotuspaikalla viivyimme ehkä viisi minuuttia ennen kuin sulku aukesi ja veneet ajoivat sinne sisään. Sulun reunoissa, ihan veden pinnassa oli kapeat ponttoonit,  joihin vene kiinnitettiin. Vesi laski vain metrin verran.
Taloja kanavan varrelta
Kanava tuntui leveältä paitsi silloin kun jokin iso valtamerilaiva meni ohitse tai tuli vastaan. Illan tullessa menimme Gieselan sivukanavaan lyhyen matkaa ja siellä kiinnityimme laituriin parinkymmenen muun veneen seuraksi. Hyvin nukutun yön jälkeen jatkettiin matkaa kohti Itämerta.
Viikinkivene tuli vastaan


Loppupäässä osuimme sululle taas oikeaan aikaan. Ajoimme suoraan sulkuun ilman odottelemisia ja portti sulkeutui heti  sen jälkeen.  Maksu kanavasta oli vain 18€. Nyt oltiin Itämerellä, siis melkein kotona.
Sitten ajettiin lyhyt matka Dunsterbrookin isoon marinaan, joka on ihan kävelymatkan päässä Kielin kaupungin keskustasta.   Pari vuorokautta tutustuttiin Kieliin.
Maanantaiaamuna irrotettiin köydet ja mukavassa myötäisessä alkoi matka kohti Bornholmia. Fehmarnin sillan alituksen  jälkeen tuuli kääntyi vastaiseksi ja moottorin ja purjeitten yhteistyöllä röykyteltiin yön yli ja tiistaipäivä. Tuuli voimistui illan koittaessa.  Taas tehtiin hyvä ajoitus. Ajettiin Rönnessä olevaan Nörrekäs marinaan (55ast 06min N, 14ast 42min E), löydettiin vapaa paikka ja saatiin köydet ja luukut kiinni ja sitten alkoi kaatosade.

Aikomus oli viipyä täällä vain pari päivää, mutta kovat tuulet näyttävät jatkuvan ja pysyvän vastaisina koko viikon.  Me taidammekin tutustua Bornholmiin aika perusteellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti