lauantai 31. toukokuuta 2014

22.5. - 30.5.2014 Matka Azoreille jatkuu

Näin tyyni voi Atlanttikin olla

Loppumatkalla kohtasimme monenlaisia kelejä.  Tuuli ja aalto vaihtelivat isosta melkein olemattomaan.  Hienot  auringonpaisteet  ja sadekuurot kilpailivat keskenään. Välillä nautittiin mukavasta tuulesta ja aika tasaisesta, vaikkakin nopeasta purjehduksesta. Toisinaan piti moottori käynnistää, että päästiin  eteenpäin.  Ehdittiin jo vähän murehtia polttoaineen riittävyyttä, kun luvassa oli ihan tuulettomia päiviä lisää. Matkalla nähtiin muutamia delfiiniparvia. Ainakin kaksi valasta kävi meitä tervehtimässä, tosin hyvin nopeasti. Ehdimme sen verran nähdä, että totesimme, ettemme olleet ennen nähneet juuri sellaisia.

 Laivaliikennettä ei paljon ollut. Näimme koko matkalla vain yhden purjeveneen ja muutamia isompia laivoja.

Sunnuntaina, 25. päivänä  säätiedot  ennustivat, että meidän ajosuuntamme (koilliseen) veisi meidät suoraan korkean keskukseen ja että pohjoisempana (38ast N) olisi paremmat tuulet. Otimme suunnan niin suoraan pohjoiseen kuin tuulet sallivat.  Reippaissa tuulissa olimme pian oikealla korkeudella ja käännyimme kohti itää ja samalla kohti Azoreita.  Suurimman osan loppumatkasta nautimme hyvistä tuulista ja mukavasta menosta.

Matkan viimeisenä päivänä  purjeveneitäkin alkoi näkyä yhä enemmän, sillä kaikki tuntuvat suuntaavan Hortan satamaan. Perille päästyämme näimme että siellä oli jo satama täynnä veneitä. Kiinnityimme ensin erään mastonsa matkalla menettäneen veneen kylkeen neljänneksi veneeksi. Kävimme ilmoittautumassa ja iloksemme saimme laituripaikan, johon siirryimme saman tien.Harmaita pilviä näimme paljon

Perjantaina 30.5. oltiin perillä. Matka kesti 22 päivää ja maileja kertyi 2423 nm ja dieseliä kului  240 l. Nyt levätään pois matkan väsymykset.Kiitokset kortista Hoskilaiset ystävät!

1 kommentti:

  1. Lämpimät onnittelut pallonkierrosta ! Hoskia kohti siis tulossa. Milloin on eta vai onko sellaista ?
    Hurjat

    VastaaPoista