perjantai 20. huhtikuuta 2012

Edelleen kohti Marquesasia 14.4. - 19.4.

Tänään, torstaina sijaintimme oli klo 18.00 UTC-aikaa 06ast 30min S, 110ast 57min W, tuuli 11m/s ja meri kuoppainen. Olemme kohta puolivälissä matkaa Galapagokselta Marquesasille. Täällä merellä tapahtumia riittää. Ruoan ja välipalain laitto on normaalia päivärutiinia, mutta ruokailut on aina odotettu hetki. Usein on saatu meren antimia. Tätäkin kirjoittaessa kapteeni nosti taas komean kokoisen Doraron. Päiväohjelmaan kuuluu purjeitten säädön ja ohjauksen valvonnan lisäksi tietysti lepoja. Nyt olemme saaneet tuulia ja niiden mukana myös isompia aaltoja. Keikuttelu vähän häiritsee kaikkea puuhastelua ja lukemista. Muutosta on myös se, että aurinko lämmittää nyt enemmän pohjoisen puolen poskea, kun on tultu selvästi päiväntasaajan eteläpuolelle. Ohjauksesta meillä pääosin huolehtii Hydrovane-tuuliperäsin, joka tekee työnsä hyvin. Välillä tekee mieli ohjata ihan käsinkin, siinä näkee hyvin meren voiman ja viehätyksen ja saa samalla vähän liikuntaa. Ruokaveden tuottaa PowerSurvivor- vesikone, joka on toiminut erittäin hyvin ja tekee hyvää juomavettä. Sähköä tuottavat aurinkopaneelit ja vesigeneraattori Duogen näin myötätuuliosuuksilla. Satamissa vesigeneraattori muuttuu tuuligeneraattoriksi. Sähköä on riittänyt hyvin, eikä moottoria ole tarvinnut käyttää lataukseen ollenkaan. Valvonta on hoidettu öisin kahden tunnin vuoroissa, siten että toinen voi nukkua ja toinen torkkua. Tutka on päällä läpi vuorokauden ja hälyttää, jos näyttöön ilmestyy jotain. Viimeisten 12 päivän aikana on nähty kaksi laivaa. Tutka helpottaa valvontaa huomattavasti, koska korkeiden aaltojen takaa on joskus vaikea havaita aluksia. Yhtenä päivänä näimme kymmenien delfiinien ohittavan Verden ja samalla tekevän aivan upeita hyppyjä ja pyörähdyksiä. Päätimme, että siinä meni delfiinien sirkuskouluryhmä.

2 kommenttia:

  1. Terveisiä täältä keväisestä Suomesta sinne siniselle merelle:-) Olen jo pitkään seurannut kiinnostuneena blogianne. Meillä on samansuuntaisia suunnitelmia ja unelmia tulevaisuuteen. Voiko teille lähettää sähköpostia? olisi kiva kuulla tarkemmin esim vesikoneestanne, kun juuri samaa laitetta olemme harkinneet.
    T. Maiju

    VastaaPoista
  2. Kyllähän meille sähköpostia voi lähettää osoitteeseen mauno.rantavuori@gmail.com. Mukava on aina saada postia. Tosin voimme lukea sitä vain silloin kun olemme nettiyhteydessä, eli vain satamissa.

    VastaaPoista