lauantai 14. huhtikuuta 2012

9.4. - 13.4. Kohti Marquesasin saariryhmää

Alkumatka seuraavaan kohteeseen on sujunut hitaasti, mutta muuten ihan hyvin. Aluksi ajettiin moottorilla koko päivä ja vielä yö perään, kun tuuli oli olemattoman pientä. Kun vielä oltiin Galapagos-saarten lähellä, nähtiin meressä merikilpikonnia, merileijonia ja delfiinejä ja paljon lintuja mm. pääskysiä, pelikaaneja ja erilaisia lokkeja.
Suunnitelmana meillä oli ajaa tarpeeksi etelään, vaikka koneelle että löytäisimme koillisesta puhaltavat pasaatituulet ja merivirrat, jotka veisivät meitä oikeaan suuntaan.
Tiistaipäivänä saatiin hyvää tuulta etenkin iltapäivällä, mutta yöksi se loppui kokonaan ja taas Volvo sai tehdä töitä aina torstaiaamuun asti. Nyt pitää jo tarkasti harkita, koska moottoria käyttää, ettei polttoaine lopu ennen kuin matka.
Olosuhteet ovat vaihdelleet kovasti koko ajan ja tuulet ovat olleet osin täysin erisuuntaisia kuin ennusteet ovat ilmoittaneet. Sadepilvien alla on ollut aika kovaakin tuulta, mutta muuten kovin pientä.
Viime yönä tuuli taas loppui kokonaan, mutta maininki pysyi aika suurena. Jonkin aikaa annoimme purjeitten olla ylhäällä ja kuuntelimme niitten plätkytystä, joka ei vienyt meitä mihinkään. Kun hermostuimme siihen, otimme purjeet pois ja sitten vasta kova keikutus alkoikin. Onneksi aamuyöstä virisi edes pieni tuuli, nostimme taas purjetta ja olo rauhoittui.
Tänään, perjantaina on taas menty eteenpäin mukavasti, kun olemme vihdoin löytäneet merivirrat ja hyvät tuulet. Olemme nyt kello 18.00 UTC-aikaa sijainnissa 4ast 15min S, 96ast 6min W. Olemme ajaneet 428 mailia, viimeisenä vuorokautena vain 74 mailia. Jäljellä on noin 2650 mailia. Lämpöä on ollut riittävästi, yleensä reilusti yli 30 astetta. Emme ole nähneet muita aluksia kuin yhden kalastusveneen.
Siis täällä on kaikki hyvin. Toivomme vain, että tuulia ja oikeansuuntaisia virtauksia riittää.

1 kommentti:

 1. Suomi lepää suurin piirtein samassa tilassa kuin teidän lähtiessä.
  Lumet sulailee, välillä satelee lisää, kuten täään tiputteli aika moisia valkoisia kintaita.
  Jouluruusu on puskenut routaisesta maasta kukkimaan - sisulla niin kuin suomalaiset.
  Muuttolinnut palailevat, peipponen ja laulava rastas kuultu, joutsenia nähty, töyhtöhyypät lentävät kurvaille. Kiurua odotellaan. Seinäjoelle suunnitellaan oopperaa Ryöstö Lakeurelta ( Mozart ), ehditte kenties kuuntelemaan.
  Luistavia kelejä sinne merelle !

  Hanni ja Seppo

  VastaaPoista