maanantai 19. elokuuta 2013

8.8. – 19.8.2013 Balilta Christmas Islandille

 
Balin Marinassa (08.44,46S 115.12,80E) oli vastassa tuttua väkeä. Muutamaa päivää aikaisemmin olivat tulleet Melina ja norjalainen Frida. Mitään suurempaa korjattavaa ei veneessä tällä kertaa ollut. Täällä meidän  pitää tehdä tarkastukset ja bunkraukset Intian Valtameren ylitystä varten. Puhdas vesi ostettiin 20 l vaihtopulloissa. Diesel tuli pienellä tankkilaivalla, josta kaikki muutkin veneet kävivät täyttämässä säiliönsä. Indonesian diesel on epäilyttävän likaista, mutta sitä  joutui nyt ottamaan  ensin kanistereihin ja sitten kun se on laskeutunut niin suodattimien kautta tankkiin.

Bali on tosi turistikohde, liikenne on ruuhkaista ja meluista. Valtavat beach alueet ja ravintoloita sen mukaan. Kävimme yhdellä rannalla syömässä, siellä oli n. 50 kalaravintolaa vierekkäin ja niiden pöydät olivat levittäytyneet hiekalle ainakin kilometrin matkalle. Ruoka oli hyvää ja palvelu pelasi. KIertoajelulla saimme huomata kuinka mielettömän runsasta täällä on kivipatsaiden ja kaikenlaisten puutöinen tuotanto. Tienvarsilla oli esillä erilaisia kivitöitä kymmenien kilometrien matkalla. Temppeleitä myös löytyy varmaankin tuhansittain.

Indonesiassa voi helpohkosti tuntea itsensä miljonääriksi. Kun yksi euro on noin 13 000 rupiaa, niin sataa euroa vastaava summa lompakossa on jo yli miljoona rupiaa. Kun nyt tehtiin isoja ruokaostoksia, niin kauppalasku oli useita miljoonia. Useiden ruokien hinnat olivat meille pieniä, mutta monille paikallisille kovin suuria.

Torstaiaamuna meitä lähti neljä venettä kohti Christmas Islandia. Meidän lisäksi norjalainen Frida, hollantilainen Boomerang ja suomalainen Melina. Alkumatka oli yhtä hulinaa. Rannan lähellä hurjasteli kaikenlaisia huvivehkeitä. Moottoriveneet ajelivat kovaa ristiin rastiin ja vetivät turisteja perässään ja ilmassa monennäköisten patjojen ja varjojen varassa.  Niitä oli niin paljon että piti olla tarkkana ja seurata myös tätä hömppäliikennettä.

Pian päästiin siitä eroon.  Neljän veneen ryhmä hajaantui pikku hiljaa ja parin päivän päästä ei nähty enää ketään muita. Radioilla ja sähköposteilla pidettiin yhteyksiä.  Tuulen suunta pysyi aika lailla samana koko matkan, mutta voimakkuus vaihteli. Vene keikkui aika paljon. Alkumatkasta Verden nopeus oli aika  pieni.

Sunnuntai-iltana löytyi oikean suuruinen ja suuntainen tuulen ja virran  yhdistelmä,  joka toi meitä reipasta vauhtia kohti Joulusaarta.  Maanantaina 19. päivänä eli neljän päivämatkan jälkeen ajettiin Flying Fish Coveen  (10. 25,7S  105. 40,2E) ja pudotettiin ankkuri. Saman tien ajettiin rantaan ja hoidettiin ystävällisten viranomaisten kanssa tulli-, immigration-, ja garanteenimuodollisuudet. Kukaan ei tullut veneeseen käymään. Tuoreruokiakaan ei viety pois, kun lupasimme olla viemättä niitä maihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti