torstai 16. toukokuuta 2013

7.5. – 16.5. Uuteen Kaledoniaan


Tiistaiaamuna kirjauduttiin ulos Uudesta Seelannista. Tuuli oli rauhoittunut, sataman vedenpinta oli tasainen.  Ystävällinen tullimies kävi tarkistamassa, että paperit oli täytetty ja halusi nähdä tullivapaat ostokset.  Veneitä oli lähdössä kymmenkunta, muutkin olivat odotelleet sopivaa keliä.

Kun tultiin merelle, oli tuuli edelleen pieni ja moottoriakin käytettiin.

Uuden Seelannin eteläkärjen tienoilla tuli  vastaan aaltoa sekä idästä että lännestä ja meno oli kovin keikkuvaa.

Koko matkan tuuli oli ihan kohtuullista, parin tunnin ajan puhalsi 16 – 18 m/s ja sitten rauhoittui taas.  Swelli oli suurimman osan matkaa noin 3 m, mutta pieneni loppumatkasta lähes olemattomiin.  Kaiken kaikkiaan oli vaihteleva keli. Välillä piti reivata purjeita pieneksi ja sitten pian taas pian tuuli pieneni niin pieneksi että oli otettava moottori avuksi kun aalto läpsytti purjeita ja eteenpäin ei paljon menty.
 
Kaikenkaikkiaan osuimme hyviin sääolosuhteisiin. Seuraavat kovemmat myräkät näkyvät jo sääkartoilla.

Perillä Port Mosellen marinassa (23. 37S, 166.59E) oltiin keskiviikkona 15.5. kello yhdeksän aikaan. Muodollisuudet sujuivat vaivatta.  Karanteeniviranomainen kävi tarkistamassa ja poistamassa tuoreet hedelmät ja vihannekset, joita meillä ei paljon ollut koska söimme ne matkalla.  Viranomaisen odotusaika venyi useaan tuntiin. Syynä oli  lakkopäivä. Näytti siltä että suurin osa kaupungin väestä oli osallistumassa mielenosoitusmarssiin joka sekoitti koko kaupungin liikenteen. Musiikki soi  ja  kaikki sujui rauhallisesti.

Torstaina satama ja sen vieressä oleva kaupunki näyttivät aivan toisenlaisilta, hyvin tavalliselta ranskalaistyyliseltä kohtuullisen isolta kaupungilta.

Torstaipäivä meillä kului kaupunkiin tutustumiseen ja siihen että etsimme tietoja mielenkiintoisista nähtävyyksistä.  Perjantaiksi vuokrasimme auton. Noumean kaupunki ainakin on ihan mukavan tuntuinen, ja autolla kulkien näemme pian vähän ympäristöäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti