maanantai 6. toukokuuta 2013

30.4. – 6.5. Sääviive


Huonon sääikkunan vuoksi emme sitten  siirtyneetkään  Whangareista eteenpäin niin kuin suunnittelimme. Saimme taas oikein kunnon opetuksen siitä, kuinka purjehdusmatkalla on hyvä tehdä suunnitelmia ja aikatauluja, mutta niitten toteuttaminen onkin sitten jo toinen juttu.

Tämä seuraava väli Uudesta Seelannista Uuteen Kaledoniaan on varmaan koko pitkän matkamme epävakaisimpia, niin kuin oli tänne tulokin.  Jos ei halua joutua oikein huonoon keliin, on parasta lukea perusteellisesti sääennusteita.

Ennen kuin lähdettiin Whangareista eteenpäin, huomattiin että tulossa on moneksi päiväksi kovia tuulia, ihan myrskylukemia ja niiden aiheuttamia isoja aaltoja.  Tuulten ennustettiin maksimissaan olevan 30 m/s ja aaltojen välillä yli 8 m korkeita. Kun matka Uuteen Kaledoniaan tulee kestämään yli viikon, nämä pahat tulisivat vastaan jossain kohtaa ihan varmasti.

Päätimme pysyä Whangareissa odottelemassa parempia säitä vielä jonkin aikaa.  Kaupungin kupeessa oli mukavampi kuluttaa aikaa kuin Marsdenissa,  joka on keskellä ei mitään, mutta jossa pitää käydä, koska se on uloskirjaussatama.  Samalla kun lepäiltiin tuli tehtyä vielä joitain kunnostuksia veneessä.

Pahin myräkkä näytti olevan tulossa sunnuntaina tai maanantaina.  Pikkuhiljaa suunnitelma kehittyi sellaiseksi, että siirryttäisiin lauantaina 4. päivä Marsdeniin, että oltaisiin laiturissa turvallisesti kiinni kovimman tuulen ajan.

 Näin tehtiin ja nyt maanantaina kaikki on hyvin. Tuuli vonkuu mastossa, puuskissa välillä 15 m/s. Huomisaamuksi on tilattu tulli kirjaamaan meidät ulos ja sitten lähdetään merelle pienemmässä tuulessa ja mainingissa.

Tuntuu mukavalta olla lähdössä taas merelle pitkähkön maissa olon jälkeen.

Uusi Seelanti on ollut kyllä oikein hyvä paikka viettää aikaa ja kaikki tapaamamme ihmiset ovat olleet oikein ystävällisiä. Jos johonkin pitäisi muuttaa, niin tämä voisi olla se paikka.

 Voimme suositella sitä niin vene- kuin lentomatkaajillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti