sunnuntai 19. elokuuta 2012

7.8. - 19.8.2012 Vava’u Groupilla

Neiafun kaupungin edustalla (18.43S, 173.59W) oli kymmenittäin veneitä poijuissa ja osa ankkurissa. Löysimme tyhjän poijun ja kiinnityimme siihen. Huomattiin, että täällä on paljon sellaisia veneitä joita olemme tavanneet aikaisemmissa satamissa. Teimme kävelyretken lähellä olevalle Mount Talaulle  (220 m). Opimme, että tämä vuori on tasainen siksi, että kauan sitten Samoan noidat ovat käyneet yöllä leikkaamassa sen huipun pois,  koska halusivat omilta vuoriltaan nähdä maailman ääriin ja Talau  oli sen esteenä.
Täällä on hyvä ja toimiva radionetti, josta saa joka aamu sääennusteita, tietoa alueen tapahtumista ja paljon muuta. Oikein  mukavaa purjehtijoiden palvelua.

Ostimme kirjakaupasta Vava’un alueen hyvän kartan, johon oli merkitty numeroituja ankkuripaikkoja peräti 42 kappaletta. Sen kanssa oli helppo lähteä kiertämään aluetta, jossa on paljon pieniä ja vähän isompia saaria. Yövyimme usealla eri ankkuripaikalla ja päivällä oli mukava olla Whale Watchilla eli yrittää nähdä valaita. Emme nähneet kuin yhden läheltä, mutta kauempaa sitten useampia. Aina välillä löytyi myös snorklauspaikkoja.  Hieno kokemus oli myös käydä Swallows Caven  sisällä sukeltamassa.  Tämä luola oli varmaan yli 10 m syvä ja vesipinnasta kattoon oli ainakin 15 m. Oli upeaa katsella isoja kalaparvia, joissa oli tuhansittain pikkukaloja. Ne muistuttivat vähän pilviä liikkuessaan veden alla. Myös seinien ja pohjan värikirjo oli runsas ja se näkyi hyvin paikoissa, joihin tuli auringonvalo suuaukosta.
Koko saarikierroksen ajan sää oli hyvä ja tuuli pienehköä niin, että oli helppo kierrellä ja katsella ympärille.
Keskiviikkona tavattiin taas Melina miehistöineen ja vaihdettiin kuulumisia. Vaikka välillä mennään kovinkin eri reittejä, niin onneksi välillä osutaan samaan paikkaan.
Sopivaan aikaan perjantaina palattiin Neiafun satamaan. Sää muuttui juuri silloin, alkoi sataa ja tuulla reippaasti. On mukava olla kiinni tukevasti poijussa, niin ei tarvitse murehtia ankkurin pitoa tuulen kasvaessa.
Vava’u Groupia mainostavat purjehtijan unelmaksi, eivätkä ihan väärässä olekaan.
Seuraavaksi suuntaamme kohti Samoaa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti