tiistai 21. helmikuuta 2012

13.2. - 19.2.12

Muutama päivä kului lähiympäristöön, eli Cienfuegosin kaupunkiin tutustumiseen. Noin kolme kilometriä pitkä rantabulevardi johtaa satamasta kaupungin keskustaan. Välillä sitä kuljimme reippaasti kävellen, joskus istuttiin polkupyörätaksin kyytiin. Löytyihän sieltä joku kävelykatu turistirysineen, mutta suurimmaksi osaksi kadut ja talot näyttivät aika vanhoilta eikä aina niin hyväkuntoisilta.
Keskiviikkona lähdettiin bussimatkalle Havannaan. Tiet olivat aika huonokuntoisia, joten matka kesti nelisen tuntia. Saimme näin tutustua myös Kuuban maaseutuun. Isoja peltoalueita oli paljon, kaikkia viljelyksiä ei tunnistettu. Tien varressa näkyi paljon hevosia, joko kärryjen kanssa tai ratsuina. Vanhoja traktoreitakin näkyi, mutta aika vähän. Ilmeisesti maanviljelys täällä on vähän vanhanaikaisempaa kuin Suomessa, mutta viljelykset olivat hyvin hoidettuja.
Matkatoimisto ei ollut onnistunut löytämään meille vapaata hotellihuonetta, joten ensimmäiseksi Havannassa lähdettiin etsimään yöpymispaikkaa. Se löytyikin pian ja ihan Keskuspuiston läheltä, eli Vanhankaupungin ytimestä. Täällä monet vuokraavat asunnostaan yhtä tai useampaa huonetta matkailijoille, ja paikat on merkitty selkeästi talon ulkopuolelle. Saimme huoneen Mariselan ja Israelin asunnosta. Vaikka yhteistä kieltä ei ollutkaan, niin hyvin tultiin toimeen ja heistä tuli hetkessä meidän ystäviä ja saimme seurata kuubalaisen perheen elämää hyvin läheltä
Torstaina kävelimme Vanhaa kaupunkia ristiin, rastiin. Se on aikoinaan ollut tosi upea kaupunki, mutta kunnostuksen puutteessa monet hienot rakennukset ovat kärsineet kovin paljon. Tosin muutamia saneerattiinkin, mutta työsarkaa on valtavasti. Liikenne oli vilkasta, suurin osa autoista oli 50-luvun amerikanrautoja, Ladoja ja Mosseja. Täällä oli myös enemmän uusia autoja kuin muualla Kuubassa. Sivukaduilla pääsi kokemaan oikein kuubalaista elämän sykettä. Kävimme tietysti myös Ernest Hemingwayn kantapaikassa. Oli muuten tehty erittäin elävän näköinen patsas hänestä baarijakkaralle istumaan.
Perjantaina köröteltiin takaisin Cienfuegosiin ja Marinaan. Kunnosteltiin venettä ja tehtiin ruokahankinnat. Ruokaostokset tehtiin siten, että otettiin polkupyörätaksi ja sen kanssa kierrettiin marketteja, vihannes- ja hedelmätorit sekä leipäkauppa. Onnistuimme saamaan oikein avuliaan ja iloisen kuskin, joka tiesi hyvin kaikki paikat ja jos hän kävi ostamassa meidän puolesta hedelmiä niin hän teki paljon parempia kappoja.
Maanantaina lähdetään Panamaa kohti, noin 750 mailia, arvioitu kesto n. 6 vrk. Säätiedotus on luvannut heikkoja tuulia, joten voi olla taas hidasta matkantekoa ja moottorilla ajoa tiedossa.
Näyttää siltä, että täällä nuo nettiyhteydet ei oikein pelaa. Siitä seuraa, että emme aina saa blogia lähtemään ollenkaan, tai lähetämme sen SSB-radiolla mutkan kautta suoraan nettisivulle ja silloin emme saa kuvia mukaan ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti