sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Perjantaista 5.11. torstaihin 11.11.
Perjantaina ajeltiin Tampereen kautta Helsinkiin ja hypättiin lentokoneeseen. Koneen vaihto Barselonassa oli taas vauhdikas ja kun puolen yön maissa päästiin Las Palmasiin, niin laukut olivat tietenkin kateissa. Ongelmaksi osoittautui tällä kertaa se, että Spanairin virkailija ei saanut soittaa ulkomaiseen matkapuhelimeen ilmoittaakseen koska ja mihin laukkumme toimitettaisiin. Kyllähän ne lopulta saatiin, mutta sitä ennen piti meidän soittaa lukematon määrä puheluita. Hyvin kummallista!
Lauantaina ja sunnuntaina nukuttiin pois univajeita, lepäiltiin ja käytiin uimassa rankan Suomimatkan jälkeen.
Maanantaista torstaihin kunnostettiin taas venettä ja haettiin kaupoista puuttuvia osia.
Nyt alkoi myös selvästi näkyä satamassa ARC-meno. Veneitä tuli koko ajan lisää ja niitten mukana tietysti ihmisiä. Juhlaliputus lisääntyi koko ajan. ARC-toimisto avautui ja seminaarit ja muut, myös kevyemmät ohjelmat alkoivat. Kisatunnelma on tiivistynyt ja tunnelma kohoaa.
Kävimme kansainvälisellä tutustumisillallisella, jossa lähimpänä pöytäseuranamme oli hollantilainen, norjalainen ja slovakialainen pariskunta. Vihdoimme matkakertomuksia ja kokemuksia. Ilta oli tosi mukava ja siitä jäi hyvä muisto maukkaan ruoan ja mielenkiintoisen seuran ansiosta.
Meillä on käynyt mukavia suomalaisia vieraita, niin tuttuja HSK:laisia kuin uusia tuttuja, jotka tulivat tervehtimään, kun näkivät Suomen lipun. Jotkut heistä olivat myös purjehtineet Verdellä aikaisemmin.
Täällä pyörii myös koko ajan enemmän niitä, jotka olisivat halukkaita tulemaan gasteiksi ylitykselle. Meillä on jo niin paljon gasteja tulossa kuin veneeseen mahtuu, joten kaikille uusille tarjokkaille joutuu sanomaan ei.
Me saimme Verden turvavarusteet tarkistettua ja vain pari pientä hankintaa pitää siihen liittyen tehdä. Tutkaheijastimen heijastavan pinta-alan on oltava vähintään 10 neliötä ja etsintävalon on valaistava myös sitä ladattaessa. Nämä turvamääräykset ovat hyvin tiukkoja mutta varmaan myös tarpeellisia.
Kuvassa näkyy sataman viereinen uimaranta (juuri nyt uintikiellossa), paljon veneitä ankkurissa ja takana mastomeri, siellä olemme myös me.
Juhlatunnelman luomiseksi on veneitä kehotettu "pukeutumaan" juhlaliputukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti