lauantai 20. marraskuuta 2010

Perjantaista 12.11. lauantaihin 20.11.

Perjantaina saapuivat uudet gastit Tara ja Lare. Etsittiin ja löydettiin kaikille nukkumispaikat ja vene täyttyi taas entistä enemmän. Mukavaa kun saatiin taas taitavia voimia purjehdukseen ja uutta seuraa. Illalla käytiin ihan vähän vaan tutustumassa ympäristöön.
Sunnuntaina oli ARC:n viralliset avajaiset ja siihen liittyen hieno paraati sataman ympäri. Me olimme ainoat Suomen edustajat ja Tara nuorimpana sai kunnian kantaa lippua. Sitten katseltiin vauhdikasta Dinghy Racea, jossa joukkueet kumiveneissä kastelivat ja sottasivat toisiaan niin paljoon kuin mahdollista. Lähdimme pois ennen kuin katsomon puolellekin alkoi tulla vettä.
Koko ajan on ollut olevinaan vähän kiireen tuntua. Veneeseen on tehty viime hetken kunnostuksia ja virityksiä. Ruokaostoksia on suunniteltu ja hankittu. Oikeiden määrien arvioiminen on tosi hankalaa. Tapahtumia ja seminaareja on koko ajan, kaikkiin ei voi eikä jaksa osallistua. Jonain iltana oli naamiaiset, joissa joillakin oli valtavan upeita pukuja, meillä oli vaan tonttulakit. Monenlaisia muitakin kekkereitä on ollut. Ja pitäähän sitä toki ottaa päiväuniakin eli pitää siestaa. Nettiyhteyttä tarvitaan monenmoiseen informaation kulkuun ja se on usein tukossa kun väkeä on liian paljon linjoilla.
Käytiin koeajolla ihan vaan sataman ulkopuolella. Maininki oli aikamoinen. Meille Manun kanssa se oli jo tuttua mutta uusille gasteille Atlantin aallot olivat vieraita. SSB-radion testaus jäi kovin vähälle, kun kukaan ei pystynyt olemaan sisällä riittävän pitkää aikaa. Hyvin sujui sen sijaan ManOverBoard-harjoitus, jossa kippari meni yli laidan ja nostettiin takaisin kannelle puomilla käyttäen ison skuuttia. Hyvissä olosuhteissa se onnistui, mutta ei taida olla kovin helppoa jos tuulee ja aallokko on kova.
Perjantai-iltaan mennessä ruoat ja vedet tuli hankittua ja lähes kaikki laitettua paikoilleen veneeseen. Oma hauska sirkuksensa oli hedelmien pesu ja kuivattelu kannella ennen veneeseen vientiä. Toivottavasti torakat eivät päässeet tulemaan meille kotieläimiksi. Meidän pikku Verde ui nyt aika syvällä ja on tupaten täynnä.
Sunnuntaina sitten tapahtuu! Kello 13 kuuluu lähtölaukaus laivatykin ampumana ja seuraava pysähdys on sitten St Lucialla arvion mukaan noin kolmen viikon päästä. Yritämme mereltäkin lähettää välillä blogia (vähän mutkan kautta suoraan). Mutta jos ei se onnistu, niin älkää murehtiko meidän puolesta vaan katsokaa sivulta worldcruising.com meidän sijainti.

1 kommentti:

  1. nurmossa pakkasta -16 ,kaunis lumipeite sekä joulukatu avattu, upeita kuutamoita eikä paljon liikettä meidän tiellä mitä nyt tonttuja joskus. pysykää terveinä ja välttäkää hainpuremia älkääkä joutuko valaan vatsaan, varokaa jäävuoria ja laskekaa norpat, seuraamme tiiviisti matkaanne ja olemme hengessä mukana.h&s

    VastaaPoista