tiistai 20. heinäkuuta 2010

Maanantai 19.7.

Tuuli ja aallokko rauhoittuivat aamua kohti ja olo muutti helpommaksi. Välillä tuuli pieneni liikaakin ja taas moottoroitiin. Toinen yö olikin paljon rauhallisempi. Lintuja oli ympärillämme jatkuvasti päivin ja öin. Rainer lintuharrastajana havaitsi ainakin paljon myrskylintuja ja suulia, muutaman isokihun, joitain riskilöitä ja ruokkeja ja etelänkiisloja ja yhden lunnin. Aamulla emme halunneet tulla satamaan pimeässä, etenkin kun nousi sumu ja näkyvyys katosi välillä kokonaan. Jäimme muutamaksi tunniksi ankkuriin sataman lähelle lahteen ja otimme aamunokoset. Nyt olemme jo Lerwickin satamassa ystävällisen ruotsalaisveneen kyljessä, mutta kaikki vaatteet ja koko vene on nihkeää tai märkää, eikä mikään kuivu, koska ilma on vieläkin kosteaa ja sumuista. Olemme tulleet läntiselle pallonpuoliskolle. Sataman koordinaatit ovat 60 09 N 1 08 W, eli ollaan Helsingin korkeudella.

5 kommenttia:

 1. Kiva että Ottopoika 1 on sopeutunut Verden rytmiin ja lintubongaustakin ennättänyt harrastaa. Kuresaaressa helle jatkuu eikä sumusta ole tietoakaan ;-)
  Hauskoja päiviä Shetlannissa !

  Tara, Sari ja Hulda

  VastaaPoista
 2. Heippa Nurmosta!

  Matkanne tuntuu sujuvan suurinpiirein aikataulussa. Onneksi Pohjanmeren ylitys meni hyvin. Paljon olette jo ehtineet kokea ja nahda tahankin mennessa ja monenmoista on viela edessa (anteeksi puuttuvat kirjaimet, Ville paivitti konetta...). Nain maakrapuna saa vain pienen haivadyksen kokemuksistanne. Vaikka tamakin on jannittavampaa kuin paraskin romaani.
  Taalla kotona on helteet talta eraa ohi, vaikka edelleen on hyvat lomailuilmat. Ensi viikon jalkeen alkaa jo tyot, jos nyt enaa muistatte mita se sana merkitsee...
  Onnea jatkopurjehdukselle!

  Riitta ja Kari

  VastaaPoista
 3. Aurinko laskee upeasti Rantavuorten talon taakse 23.7. klo 23. Taivas hienon monivärinen, mäntyjen rungot okran punaiset. Valkoiset ruusut kukkii teille päin. Valoja ei näy, kylätie on hiljainen. niin hiljainen. ´

  Taivas on yhteinen matkustit maalla tai merellä.
  Suotuisia tuulia edelleen...

  Hanni ja Seppo

  VastaaPoista
 4. Ottopoika 1 on kotiutunut kotimaan helteisiin Invernessin, Edinburghin ja Lontoon kautta.
  Tuntuu kovin vaikealta vapaiden langattomien verkkojen löytyminen Skotlannissa.

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Mukavasti teillä matka taittuu. Se purjehtijoiden yhteistyö on juuri eräs tälläisen matkan huippujuttuja. Huomaan että olette kohdanneet sitä jo alku matkasta. Tänään ensimmäinen työpäivä loman jälkeen. Hiukka hapanta sanoisin. Syyskuun loppuviikkoja odotellessa!
  T. Hannu
  T. Hannu

  VastaaPoista