tiistai 19. kesäkuuta 2012

13.6. - 20.6. Huahine Huilla ja RaiateallaKeskiviikkona viiden tienoissa lähdettiin kohti Huahine Huin saarta. Matkaa oli vajaa sata mailia, joten ajettiiin yön yli ja oltiin torstaina puolelta päivin perillä Faren kylän ulkopuolella (16.43 S, 151.02 W).
Kylä on aika pieni, mutta siellä on hyvä marketti, joka meille veneilijöille on aina tärkeä. On myös auto- ja pyörävuokraamoja, muutama hiljaisen tuntuinen ravintola ja pikku putiikkeja. Perjantaina oli toripäivä ja tarjolla mm. runsaasti hedelmiä. Huahinen saari tuntuu tähänastisista Tahitin lähisaarista vähiten turismin pilaamalta.
Me kiinnityimme poijuun, koska pohjassa oli korallia ja ankkuri ei tuntunut siinä kovin hyvin pitävän. Lauantain vuokrattiin polkupyörät ja kierrettiin niillä saarta. Matkan varrella ajoimme erään kylän läpi jossa oli meneillään kaikkien Huahinen kylien väliset kilpailut, joissa lajeja oli valtavasti. Oli petankkia, lentopalloa, melontaa ja juurestenkasvatusta ym.  Juureksien kokoa oikein punnittiin ja suurimmat kai palkittiin. Mukavaa kun pitävät tällä tavalla yllä kotiseutuhenkeä.
Sunnuntaina kylä oli kovin hiljainen. Ainoa tapahtuma oli yhteysaluksen käynti.
Maanantaiaamuna suunnattiin keula kohti Raiatean saarta. Taas tuli tehtyä lyhyt ja leppoisa purjehdus. Iltapäivällä oltiin  jo ankkurissa Uturoan marinan ulkopuolella (16.43S, 151.27W).
Paikka on aika tuulinen ja yö oli levoton. Onneksi ankkuri tuntuu pitävän. Tässä emme varmaankaan montaa päivää viihdy.  Pakollisia töitä taas riittää. Vesikone teki lakon ja tarvitsee huoltoa, kenties myös varaosia.  Vessanpyttykin lopetti toiminnan ja pumppuun pitää vaihtaa tiivisteitä.
Pian jatketaan taas matkaa Bora Boralle.
Hauskaa Juhannusta kaikille t. Manu ja Tarja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti