lauantai 7. toukokuuta 2011

Lauantaista 30.4. lauantaihin 7.5.

Tuuli ja maininki rauhottui pikku hiljaa ja sitten ajettiin kohti pohjoista, Antiquaa ja ankkuroitiin English Harbouriin (17o 00’ N, 61o 46’ W). Matkalla saatiin pitkästä aikaa oikea kala, noin metrinen Dorado. Kovasti se pisti vastaan, mutta yhteistoimin saatiin kaunotar kesytettyä. Kalaa oli meille liikaakin, joten annoimme osan kalasta Anandan väelle. He olivat tulleet samaan ankkuripaikkaan jo päivää aikaisemmin.
Aika on kulunut hyvin tätä historiallista 1700-luvulla rakennettua ja myöhemmin kunnostettua Lord Nelsonin Dockyardia ja sen ympäristöä ihastellessa ja kävelyretkiä tehdessä. Sunnuntaina menimme (tosin taksilla) ylös Shirleys Heightsille, missä olimme kuulleet olevan ”hyvät bileet”. Ihan odotusten mukaisesti siellä sai (ostaa) syömistä ja juomista ja Steelbändi soitteli meille omalla, vauhdikkaalla tavallaan. Ohjelmistoon kuului musiikkia ihan laidasta laitaan.
Olemme myös pesseet ja kunnostaneet venettä, sillä telakalle nosto alkaa olla jo lähellä. Huhtikuun lopusta lähtien on lämpötila myös selvästi noussut. Osa aikaa menee pelkkään hikoiluun, lepäilyyn ja vilvoittavaan uintiin. Veden lämpötila on vain 26 astetta.

3 kommenttia:

 1. Mekin olemme päässeet vesille vihdoin pitkän ja runsaslumisen talven jälkeen. Lumet ja jäät sulivat yhdessä hujauksessa noin yhden viikon aikana. Esim. pääsiäisenä Barosund oli vielä aivan jäässä ja viikkoa myöhemmin jäitä ei löytynyt niiltä seuduilta enää mistään.

  Toimme Reivittären vappu viikonloppuna Pohjankurusta Hoskille. Skurusta Hasseliin tarkeni mukavasti ja aurinko helli ihoa lämpimästi. Myös t-paidassa tarkeni osan aikaa hyvin. Loppumatkalla tuuli oli täysin vastainen ja tajuttoman kylmä.

  Aivan samoihin veden lämpötilalukemiin kuin teillä siellä Karibialla on, emme harmi kyllä täällä ihan vielä pääse. Hasselilla vesi oli vappuna +8,5 asteista ja Kytön kohdalla enää 5,5 astetta.

  Sisulla mennään täällä vesille, ei haittaa vaikka kuinka paleltaisi. Onhan tätä taas odotettu tuskalliset 7 kuukautta..

  Kaihoisat terveiset sinne lämpimään Minnalta ja Eerolta

  VastaaPoista
 2. Moi vaan sailorit!
  Tällä kertaa ei kommentoida mistään asiavirheistä. Mukava että kävitte "patojen kolistelua" kuuntelemassa shirleys Heightsillä. Meidän mielestä maisemat on sieltä mahtavia ja hyvät kemut muutenki. Me käytiin yhteensä kolme kertaa siellä. Jos haluatte snorklausta harrastaa, niin English harbourista on melko lyhyt matka Green Islandsille. Siellä on aika hyvät snorklausmestat. Lopuksi täytyy onnitella Manua (no molempia!) tosta Doradosta, onhan se jumaliste komia!!!
  T. Hannu Sy Navigateur

  VastaaPoista
 3. Kausi on tosiaan alkanut Pohjan perukoillakin. Hurjis tuotiin Taalintehtaalta kotilaituriin vapuna aikaan ja välillä oli aika vilpoista. Tätä kirjoitattaessa alkaa lämpötila kuitenkin lähennellä 20 astetta, joten eiköhän se kesä sieltä lähene... Nauttikaa Karibian lämmöstä, Suomen suvi on arvaamaton ;-)
  Sari&Tara&Hulda

  VastaaPoista