maanantai 18. huhtikuuta 2011Perjantaista 8.4. maanantaihin 18.4.
Tehtiin tosi hyvä ja vauhdikas purjehdus Dominican pääkaupunkiin Roseauhun (15ast 17min 04sek N, 61ast 22min 34sek W). Vastassa oli ystävällinen ja paljon puhuva poijupoika, joka osoitti ankkuripaikan, vei minut veneellään tulliin käymään ja löysi vielä poijunkin meille, kun sitä pyysimme. Tietysti pientä korvausta vastaan.
Aamulla lähdettiin taas eteenpäin kohti etelää. Tälle matkalle osui kaikenlaista keliä. Oli poutaa ja sadetta, kaikenlaista tuulta. Pitkästä aikaa sateessa tuli hetkeksi oikein kylmäkin.
Ajettiin saman tien Martiniquen eteläpuolella olevaan Le Marin (14ast 27min 50sek N, 60ast 52min 18sek W) satamaan. Viimeisellä, itään suuntautuvalla pätkällä saatiin oikein kunnon vastainen tuuli ja maininki.
Ankkuripaikassa tavattiin Sarema-veneen Pekka. Istuimme hänen kanssaan muutamana iltana ja saimme paitsi hyvää seuraa, myös oikein hyviä neuvoja ja apuja tältä paljon maailmaa kiertäneeltä kapteenilta. Hän on veneellään vaimonsa Riitan kanssa purjehtinut mm. läpi Luoteisväylän.
Muutamaksi päiväksi siirryttiin hyvin pieni matka St. Annen ankkuripaikkaan. Täällä ei ole niin paljon veneitä, ja vesi on puhtaampaa niin että päästään uimaan.

1 kommentti:

  1. Moi!
    Navigateur on eilen laskettu vesille! Masto ja puomi päällä. Viikonloppuna ollaan menossa ormikselle saunomaan. Ensi viikko vesillä ja jos jäätilanne sallii Tallinaan. Ormikselle ollaan suunnittelemassa ARC-bileitä 11.6, laittakaahan kalenteriin. Anteeksi taas pieni korjaus. Sarema purjehti luoteisväylän läpi, ei koillisväylää...
    T. Hannu

    VastaaPoista